Кремль масштабно поширив фейк про те, що демократи хотіли вбити Трампа — ЗМІ.

Кремль поширює фейк про вбивство Трампа
Кремль поширює фейк про вбивство Трампа

Кремль створив мережу сайтів, які виглядають як американські "новинні видання" та поширюють необґрунтовані заяви про те, що демократи планували вбити Дональда Трампа - кандидата в президенти від республіканців.

Ці статті створюються за допомогою штучного інтелекту, заявляє матеріал AP.

За даними, ця мережа складається з декількох десятків веб-сайтів, які здаються місцевими незалежними новинними виданнями. Вони поширюють фейкову інформацію про те, що демократи стояли за замахом на Трампа у липні. Власником цих сайтів є колишній морський піхотинець США Джон Марк Дуган, який утік до Росії через обвинувачення у Флориді у здирництві та прослуховуванні телефонних розмов.

У "новинах" цитується аудіозапис нібито приватної розмови між колишнім президентом США Бараком Обамою та технологом демократів. Голос, який імітує Обаму, стверджує, що "позбавлення від Трампа" гарантує "перемогу над будь-яким кандидатом від Республіканської партії".

Американська організація з контролю за дезінформацією NewsGuard повідомила, що аудіозапис був створений за допомогою штучного інтелекту. Заявляється, що аудіо було розповсюджено на 171 "новинному сайті", що належить Дугану.

Джерело: ZN.UA


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua