Куріння вейпу шкодить мозку: результати дослідження.

Вейпінг шкодить мозку: наукове дослідження
Вейпінг шкодить мозку: наукове дослідження

Нове дослідження науковців виявило, що куріння вейпу негативно впливає на мозок студентів, погіршуючи їх когнітивні функції. Про це повідомили дослідники на конференції Американської неврологічної асоціації. Студенти, які користуються вейпом, мають гірші результати у тестах з навчання, пам'яті, вирішення проблем і критичного мислення. Ті, хто робить більше 20 затяжок на день, мають навіть на 14% нижчі показники.

Попередні дослідження вже показали, що куріння негативно впливає на роботу мозку, зменшуючи його об'єм і кровопостачання. Вейп також має нейротоксичний ефект, шкодячи мозкові клітини. Дослідники переконані, що куріння вейпу може бути ще небезпечнішим, особливо для тих, хто раніше курив звичайні папероси.

Дослідження було проведено на понад 400 студентів коледжів в Еквадорі. Результати показали, що ті, хто курив або вейпив, мали нижчі когнітивні показники, ніж ті, хто не курив і не вейпив. Однак автори дослідження зазначають, що потрібно провести більше досліджень для остаточного підтвердження цих результатів.

Заборона продажу сигарет та електронних сигарет з ароматизаторами

З 11 липня в Україні запроваджено заборону на продаж сигарет та електронних сигарет з ароматизаторами. Також оболонки тютюнових виробів повинні містити розширені медичні застереження. Ці обмеження були введені ще в минулому році, але набрали чинності лише зараз.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua