Курщина: Сирський доповів про просування ЗСУ .

Просування ЗСУ на Курщині
Просування ЗСУ на Курщині

Українські війська контролюють нові території в Курській області

За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, сили оборони України продовжують переміщатись в передовій лінії на 2 км і вже контролюють 5 кв. км території в Курській області. На інших напрямках ситуація також складна, але під контролем.

Бої значної інтенсивності тривають по всій лінії фронту. Найскладніша ситуація на Бахмутському напрямку, але наші війська зможуть відбити атаки противника. На Курському напрямку триває наступальна операція, під час якої ми здобули значний прогрес. Інші напрямки також під нашим контролем.

Президент Володимир Зеленський під час засідання Ставки Верховного Головнокомандувача обговорив ситуацію на фронті, зокрема на Покровському напрямку і в Курській області. Було також обговорено підготовку шкіл та енергетику.

За повідомленнями, Російська Федерація формує нові добровольчі загони територіальної оборони, щоб протистояти контролю ЗСУ над Курською областю. Міністерство оборони РФ також зосереджує командування та контроль над нерегулярними силами, які, ймовірно, задіяні у наступальних операціях.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua