Курщина: ЗСУ штурмують жіночу колонію, в якій засіли російські окупанти.

Жіноча колонія, що штурмується ЗСУ
Жіноча колонія, що штурмується ЗСУ

Українські війська почали атаку на жіночу колонію, яка знаходиться в російській Курській області. Російські солдати, які зараз перебувають у цій колонії, добре облаштували вогневі позиції. Про це повідомляє Bild.

Під час поступу в Курській області українська армія досягла жіночої колонії, де наразі тривають жорстокі бої.

У селі Мала Локня, розташованому за 14 км від українського кордону, російські військові перетворили жіночу виправну колонію №11 на фортецю й ставлять жорсткий опір. Журналісти повідомляють, що можливо навіть охоронці колонії беруть участь у захисті об'єкта.

З 2011 року в цій колонії втримують 203 засуджених жінок, які були засуджені на термін від 10 до 20 років позбавлення волі.

Кілька десятків російських солдатів будують барикади та використовують сторожові вишки як вогневі позиції для захисту колонії. Вони також використовують великі будівлі в якості прикриття від українських атак.

Українські військові обстрілюють захисників при допомозі бойових машин піхоти Marder німецького виробництва та атакують сторожову вежу біля входу в колонію за допомогою безпілотників.

Російські військові блогери підтверджують, що Мала Локня була практично повністю оточена українськими військами, але російські солдати продовжують тримати оборону. Міністерство оборони РФ стверджує, що всі атаки українських військ було відбито.

Кадр із колонії з'явився на відео 95 Окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ.

Нагадаємо, Збройні сили України продовжують наступ на Курському напрямку, зазнаючи опір російських військ. Українські військові зазнали успіхів у кількох населених пунктах, включаючи Комарівку, Семенівку, Левшинку та Російську Конопельку, згідно з геолокаційними даними та звітом ISW.

Ситуація на Курському напрямку залишається напруженою, з активними бойовими діями та взаємними атаками. Збройні сили України продовжують наступати на російські позиції, що свідчить про їхню рішучість звільнити окуповані території.

У ніч на 28 липня Курська область Росії була атакована безпілотниками, що призвело до вибухів і пожеж у декількох районах.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua