Курська операція показала вразливість армії РФ — військовий оглядач.

Зруйновані танки російської армії
Зруйновані танки російської армії

Операція Сил оборони України на території Курської області показала, що армія РФ не ефективно захищає свою територію. Про це заявив військовий оглядач Денис Попович.

Ми поки не знаємо, який буде результат операції в Курській області. Але вже зараз вона розкрила багато цікавого. Зокрема, виявилось, що російська армія зранку вразлива і не може ефективно захищати свою територію від зовнішнього втручання - сказав Попович.

Політично, Курська операція переступила всі "червоні лінії".

У липні або на початку серпня хто міг уявити, що армія будь-якої країни зможе без наслідків переступити кордон Росії? Але це сталося і зараз є обговорення, чому немає адекватної реакції зі сторони Росії, де їхня ядерна зброя та військові доктрини, які гарантували недоторканність кордонів Росії? - додав оглядач.

Попович також зазначив, що місцеве населення Курської області не готове до війни і не має самоорганізації.

Вони чекають допомоги та порятунку, але головне, спростовують міф, що російське населення підтримує війну і Путіна. Вони навіть почали говорити українською мовою та спілкуються з українськими солдатами, дякують їм за допомогу. Вони також скаржаться на місцеву владу, яка їх покинула, не організувавши евакуацію - повідомив спікер.

Загалом, Попович вважає, що все це свідчить про поразку путінського режиму. Проте, з військового погляду ще рано робити висновки, оскільки операція не завершилася.

Українські сили можуть продовжити наступати і захоплювати нові райони в Курській області, а російська армія готує контрнаступ та накопичує сили для того, щоб витіснити українські війська зі своїх територій - підбив підсумок Попович.

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua