Курська операція змінила хід війни – британський експерт.

Бої під Курськом змінили хід війни
Бої під Курськом змінили хід війни

Британський експерт Джеймс Шерр стверджує, що успішна операція ЗСУ в Курській області РФ показала слабкість російської території та змінила динаміку війни. За його словами, українські військові вдарили по слабкому місцю в тилу противника в непередбачуваний момент. Цитуючи експерта, він сказав: "Це був класичний приклад оперативного маневру: сміливого удару через слабке місце на лінії противника в тил. Врешті, операція була задумана й проведена в умовах майже повної несподіванки".

Шерр підкреслив, що це припинило довгий цикл виснажливої війни. Він також зазначив, що Росія зазнала значних втрат і зробила кілька стратегічних помилок, поміщаючи елітні підрозділи на неправильних напрямках, де вони були розгромлені.

Секрет успіху

Експерт вважає, що успіх України в Курській області змусив Росію перемістити значну кількість військ, що зупинило їхній нарощування на інших напрямках і дозволило Україні розпочати успішну контрнаступ.

За даними британської військової розвідки, Росія втратила майже 1200 військових щодня в серпні. Вони зробили кілька серйозних помилок, перемістивши 80-ту арктичну бригаду з кордонів з Норвегією та Фінляндією до Дніпровського лиману, де вона була розгромлена через неефективність своїх спеціалізованих навичок.

Межа поразки

Проте, за словами Шерра, Росія повинна бути на межі поразки, щоб бути готовою до значних поступок. За даними, силам оборони вдалося знизити потенціал окупантів на Донеччині.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua