Курська операція змінює всі припущення щодо стратегії і можливостей України - ЗМІ.

Зображення опери Курської змінює стратегію України
Зображення опери Курської змінює стратегію України

Українські війська розпочали наступ на Курську область Росії з метою окупації території на невизначений термін. Ця акція має стати "буферною зоною" для запобігання російським атакам. Українським військам потрібно було пройти через погано навчених та погано оснащених російських призовників, але значних опорних ділянок Росія не втримує. За словами американських чиновників, росіянам буде потрібно як мінімум 20 тисяч військових для відвоювання території.

Успіх операції в Курській області

Українській армії наполегливо доводилося боротися протягом двох років, коли лінія фронту мало зміщувалася, але успіх наступальної операції в Курській області став стимулом для більшої мобілізації та духу бойових українців. Соціальні мережі свідчать, що ставлення російського суспільства до Путіна стало більш негативним через український наступ.

Протистояння планам Путіна

Фредерік Каган з Американського інституту підприємництва зазначає, що операція в Курській області може змусити Путіна змиритися з окупацією території або розмістити більше ресурсів під Курськ. В будь-якому випадку, Україна виграє від такого розвитку подій.

"Шлях до успіху для України полягає в інноваціях та ефекті несподіванки. Операція в Курській області - одна з таких акцій. Ми повинні стежити за нею, підтримувати її та чекати на результат, перш ніж робити висновки", - зауважив Каган.

Джерело: ZN.UA


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua