Курська операція ЗСУ ще повноцінно не відіграла свою роль - нардеп.

ЗСУ, війська, нардеп, Курська, операція
ЗСУ, війська, нардеп, Курська, операція

Росія не збирається перекидати свої війська в Курську область

Російська Федерація не збирається перекидати свої війська зі сходу України в Курську область, оскільки вони все ще планують продовжити наступ на Покровський напрямок. Роман Костенко, секретар Комітету Верховної ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки, зазначив, що Україна веде боротьбу з обмеженим ресурсом, але готова приймати рішення щодо поставок ресурсів для тримання оборони.

"Якщо ми намірені рухатись вперед і утримувати оборону на будь-якому рубежі, готові поставляти ресурси, то, на мою думку, росіяни не візьмуть резерви з основних напрямків ... Я думаю, що противнику знадобиться принаймні місяць, щоб зібрати щось достойне, що зможе хоча б тримати нас", - сказав Костенко.

Костенко наголосив, що у військовій справі багато факторів, які можуть впливати на хід операції. Він також зазначив, що результати в Курській області залежатимуть від розвитку ситуації і її наслідків для Росії.

За його словами, якщо Збройні Сили України зможуть продовжити просування в Курській області, це може змусити росіян зменшити тиск на Покровський напрямок і перекинути війська назад до РФ.

Костенко наголосив, що Україна може знайти резерви для відкриття нових напрямків, тоді як росіяни вже сконцентрували свої сили на східному напрямку. Це може перевести ініціативу на бік України і змусити ворога робити рішення, що сприятимуть Покровському і Торецькому напрямкам.

Джерело: РБК-Україна


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua