Курський плацдарм: ЗСУ створюють переваги для України на майбутніх переговорах - експерт.

ЗСУ створюють переваги для України
ЗСУ створюють переваги для України

Збройні сили України в Курській області проводять оборону та рейдові дії для контролю за логістикою росіян, повідомив військовий експерт Дмитро Снєгирьов.

За його словами, українські підрозділи в районі Товстого Лугу, Новоіванівки, Нижнього Клина, Зеленого Шляху та Черкаської Конопельки активно контратакують, користуючись залишеними російськими лініями оборони.

За даними Генштабу ЗСУ, озвученими Сирським, на даний момент на території Курської області контингент російських військ — це близько 50 тис. особового складу. Це найбоєздатніші підрозділи російської армії, стягнуті як з тилових районів РФ, так і з найбільш проблемних ділянок російсько-українського фронту. Йдеться про бригади морської піхоти, дивізії повітряно-десантних військ та бригади спецпризначення. Крім цього, на територію Курської області перекинуто і дивізію спецпризначення Росгвардії", - зазначив Снєгирьов.

Експерт вказує на передислокацію частин Ленінградського військового округу до Плехово, що свідчить про нестачу оперативних резервів у Курській області.

Він заключив, що успішні дії ЗСУ поруч з Курською областю перешкоджають планам РФ щодо закінчення війни. Українські сили контролюють значні території, що раніше були під окупацією російських військ.

Ситуація в Курській області та дії ЗСУ стануть ключем у недопущенні РФ диктувати умови при майбутніх переговорах, підсумував Снєгирьов.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua