Литва закликала сили НАТО збивати російські дрони у країнах Балтії.

Литва засилює НАТО для збивання російських дронів
Литва засилює НАТО для збивання російських дронів

Литва закликає НАТО змінити алгоритм патрулювання повітряного простору

Міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас закликав змінити алгоритм місії НАТО з патрулювання повітряного простору в країнах Балтії після того, як у Латвії нещодавно упав російський військовий дрон.

Очільник Міноборони вважає, що місія Альянсу повинна не лише патрулювати, а й, за необхідності, якщо дозволяє час, скоротити ланцюжок ухвалення рішень на рівні НАТО, щоб вони могли негайно злітати і знищувати безпілотники.

Кащюнас вважає, що в разі виявлення загрози порушення безпілотником повітряного простору НАТО, інформація про це має швидко передаватись до штаб-квартири Альянсу.

Штаб-квартира НАТО оцінює ситуацію, чи є достатньо доказів того, що це саме ворожий безпілотник, а не якийсь інший загублений літак, і тоді ухвалюється швидке рішення про розгортання літаків повітряної поліції. Це певний алгоритм, і його потрібно прискорити", – зазначив литовський міністр.

Відповідаючи на запитання про реакцію Вільнюса у разі порушення повітряного простору країни безпілотником агресора, Кащюнас сказав, що це має бути колективне рішення НАТО.

Джерело: LRT


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua