Лукашенко знову полетів до Путіна.

Лукашенко та Путін на зустрічі
Лукашенко та Путін на зустрічі

Лукашенко вирушив до Росії

Президент Білорусі Олександр Лукашенко повернувся до Росії у рамках робочої поїздки. Про це повідомлено у пресслужбі білоруського лідера.

За повідомленням, Лукашенко візьме участь у засіданні Вищої Євразійської економічної ради, яке відбудеться у Санкт-Петербурзі. Порядок денний саміту включає більше двох десятків питань, пов'язаних із розвитком інтеграційних процесів у ЄАЕС, міжнародною діяльністю та іншими аспектами. Крім цього, Лукашенко планує взяти участь у неформальній зустрічі лідерів країн СНД.

Варто відзначити, що Лукашенко вже некористує Росію та офіційно зустрічається з Путіним. Він також є спільником російського лідера у міжнародних злочинах. Згідно з дослідженням Єльського університету, 2400 українських дітей було вивезено до Білорусі після російського вторгнення в Україну. Це дослідження найбільш точно відображає роль Білорусі у російській програмі переселення українських дітей.

Росія заявляла, що пропонує гуманітарну допомогу тим, хто бажає покинути Україну, і відкидає звинувачення про воєнні злочини.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua