Магнітні бурі, сильний вітер та похолодання. Синоптики попереджають про циклон Kirsti.

Магнітні бурі, сильний вітер, похолодання
Магнітні бурі, сильний вітер, похолодання

Новий епізод прохолоди в Україні

29 липня українці стикаються з несподіваною для цього літа холодом. Черкаський гідрометцентр оголосив прихід циклону Kirsti, який приніс дощі та прохолоду в країну.

Гідрометеорологи попереджають про небезпечні явища, які очікуються 30 липня. Уночі на півночі та вдень у всій країні, окрім півдня, очікуються пориви вітру зі швидкістю 15-20 м/с. Рівень небезпеки - жовтий.

Синоптики прогнозують комфортну температуру +22; +28° в середині країни та +26; +29° на півдні. Очікуються дощі та грози у північних областях, частково в центрі та на Харківщині. На решті території України буде суха погода.

Також передбачаються сильні магнітні бурі, які можуть негативно вплинути на здоров'я. Синоптики радять мати при собі ліки від головного болю та артеріального тиску.

Прогнозується сильний вітер зі штормовими поривами до 15-20 м/с. У Києві передбачаються сильний північно-західний вітер, магнітні бурі та дощ з грозою.

Опади в Україні будуть досить невеликими протягом тижня, а температура повітря буде коливатись між +25; +29° у більшості регіонів та +28; +33° на півдні та сході.

Нагадаємо, що у Києві та Київській області також потрібно бути обережними через очікувану грозу та пориви вітру.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua