Машини, продукти та пластик: до ЗСУ не дійшла гуманітарна допомога на сотні мільйонів гривень.

Машини для надання гуманітарної допомоги
Машини для надання гуманітарної допомоги

Міністерство оборони України виявило можливі порушення щодо розподілу гуманітарної допомоги на суму понад 170 мільйонів гривень, повідомляється на сайті Міноборони. Внутрішній аудит спільно з Державною митною службою проводився з березня по липень 2024 року.

За даними міністерства, через митний контроль для Збройних сил України пройшли 424 транспортні засоби та майже 477 тонн товарів без зазначення вартості, а також понад 6 тонн продуктів харчування та пластикових гранул. Однак Міноборони не змогло підтвердити, що ці вантажі були отримані військовими підрозділами.

Ми високо цінуємо оперативність пропуску військової та гуманітарної допомоги для ЗСУ під час військового стану. Наша мета - гарантувати, щоб кожен елемент допомоги, від тепловізора до автомобіля, наданий волонтерами та міжнародними партнерами, дійшов до наших захисників на передовій", - зазначили в Міноборони.

Міноборони надіслало відповідні повідомлення до правоохоронних органів з метою оцінити правомірність дій посадових осіб, які можуть бути пов'язані з незаконним збагаченням, присвоєнням майна та зловживанням службовим становищем.

Наразі триває розслідування щодо виявлених фактів.

У Польщі спалахнув скандал через генератори для України. Під підозрою опинився екс-глава урядового агентства стратегічних резервів (RARS).


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua