Meta видалила деякі акаунти напередодні президентських виборів у Молдові.

Акаунти, видалені Meta перед виборами
Акаунти, видалені Meta перед виборами

Meta видалила групу фейкових акаунтів, націлених на молодован з Росії

Компанія Meta Platforms усунула мережу групових акаунтів, які були створені для російськомовних жителів Молдови перед виборами 20 жовтня через порушення політики компанії щодо фейкових акаунтів. Про це повідомляє Reuters.

Фейкові акаунти публікували критику на адресу президентки Майї Санду, проєвропейських політиків і надмірну близькість Молдови до Румунії. Вони також підтримували проросійські партії в Молдові.

Компанія заявила, що видалила сім акаунтів у Facebook, 23 сторінки, одну групу і 20 акаунтів в Instagram за порушення своєї "скоординованої політики щодо неавтентичної поведінки".

За даними Meta, близько 4,2 тис. акаунтів підписалися на одну або кілька з 23 сторінок, а близько 335 тис. акаунтів підписалися на один або кілька акаунтів в Instagram.

Meta зосередилася на блокуванні десятка фіктивних російськомовних новинних брендів, які виступали як незалежні користувачі на різних інтернет-платформах, включаючи Facebook і Instagram, що належать Meta, а також Telegram, OK.ru і TikTok.

Нагадаємо, що в Молдові месенджер Telegram заблокував канали олігарха-втікача Ілана Шора та його спільників.

Крім того, Придністровський регіон Молдови планує провести референдум стосовно ставлення до Європейського Союзу. Тирасполь звинуватив Кишинів у небажанні враховувати голоси мешканців Придністров'я на конституційному референдумі щодо приєднання країни до Євросоюзу.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua