"Ми візьмемо в руки зброю": Польща готується до неминучої війни.

Воїни готуються до бою
Воїни готуються до бою

Очільник Генерального штабу збройних сил Польщі, генерал Веслав Кукула, під час урочистого відкриття навчального року в Академії сухопутних військ заявив, що збройний конфлікт може стати реальністю для сучасного покоління поляків.

Усе свідчить про те, що ми те покоління, яке зі зброєю в руках стане на захист нашої країни. І ні я, ні хтось із вас не має наміру програти цю війну. Ми в ній переможемо

За даними польського новинного агентства PAP, генерал Кукула зазначив, що одним з найбільших викликів є демографічна криза. Він наголосив на тому, що темпи призову на службу зменшуються, тому потрібно будувати більшу армію і впроваджувати загальну службу. За цією моделлю повинні існувати професійні військові, солдати запасу і територіальна оборона.

У липні генерал Кукула заявив про необхідність підготовки польської армії до повномасштабного конфлікту.

За даними НАТО, у 2024 році витрати Польщі на оборону досягли 4,12% ВВП, що є найвищим показником серед країн-членів альянсу. Планується, що до кінця 2024 року чисельність польської армії зросте до понад 207 500 солдатів, що зробить її третьою за чисельністю в НАТО.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua