Мінфін США готує жорсткий санкційний пакет проти союзників Кремля.

Санкційний пакет проти союзників Кремля
Санкційний пакет проти союзників Кремля

Управління фінансів США планує запровадити нові санкції проти Росії, які будуть спрямовані на обмеження її військового потенціалу. Про це повідомила міністерка фінансів США Джанет Єллен під час зустрічі МВФ та Світового банку. Вона зазначила, що санкції стосуватимуться просування продукції, яка критично важлива для російської армії.

Міністерка уточнила, що санкції будуть спрямовані проти третіх країн, які є посередниками у постачанні продукції в російську армію. Вона наголосила, що ці санкції будуть жорсткими і будуть спрямовані проти тих, хто допомагає російській військовій машині.

«Ми оголосимо про нові жорсткі санкції, спрямовані проти тих, хто сприяє військовій машині Кремля», - заявила міністерка.

Додатково, Єллен прокоментувала питання щодо використання заморожених активів Росії. Вона зазначила, що Європарламент виділив Україні позику на оборону та відбудову у розмірі 35 мільярдів євро, яку можна погасити за рахунок заморожених активів російського центробанку.

Заморожені активи РФ

Також міністерка підтвердила інформацію про пакет кредитів загальною сумою 50 мільярдів доларів, який обговорюється з країнами G7 та ЄС. США можуть виділити 20 мільярдів доларів у цьому пакеті.

Наразі Міністерство фінансів США застосувало санкції проти понад 300 фізичних осіб та організацій з Росії та інших країн. Крім того, Держдепартамент США обмежив діяльність більш ніж 100 юридичних та фізичних осіб, які мають відношення до розвитку російського експортного потенціалу.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua