Міноборони допустило до експлуатації безпілотний багатоцільовий транспортер (фото).

Безпілотний багатоцільовий транспортер в експлуатації
Безпілотний багатоцільовий транспортер в експлуатації

Міністерство оборони України схвалило новий безпілотний транспортер BoarTAC для використання. Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

При розробці транспортера були враховані потреби Українських захисників, які випливають з їхнього бойового досвіду. Комплекс має низький профіль, непомітний і має бронезахист від куль і уламків.

«Крім цього, транспортер є легкою у використанні і може бути легко відремонтованим навіть в полевих умовах. Він має високу прохідність і тягову силу. Оператор може дистанційно керувати транспортером і використовувати його для доставки боєприпасів та провізії», - повідомляється у повідомленні.

Крім того, транспортер може використовуватися для евакуації поранених і розмінування завдяки функціональній платформі з кріпленнями. Транспортер може бути передвижним засобом вогню завдяки можливості інтеграції бойових модулів з гранатометами і кулеметами.

«Крім того, транспортер може бути використаний як камікадзе-дрон. Він може проходити бездоріжжя, рови і малі водні перешкоди завдяки широким гусеницям з великими ґрунтозачепами і захисним бампером. Транспортер може перевозити до 200 кг вантажу або тягнути причіп з вагою близько 200 кг», - йдеться в повідомленні.

У серпні Україна отримає нову партію військової допомоги від Литви, яка включатиме системи ППО, бронемашини і засоби боротьби з дронами. Про це повідомляє Міністерство оборони Литви.

Крім цього, Україна отримала шість винищувачів F-16 від Нідерландів за повідомленнями The Times з посиланням на анонімне джерело.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua