Міноборони допустило до постачання в ЗСУ український бронетранспортер «Хорунжий» (фото).

Бронетранспортер Хорунжий української армії
Бронетранспортер Хорунжий української армії

Міноборони України презентувало новий бронетранспортер "Хорунжий", який є модернізацією радянського БТР-60. Таку інформацію було опубліковано на офіційному сайті Міністерства. Головною особливістю цього бронетранспортера є використання високоякісної фінської сталі для корпусу, що покращує балістичний захист без збільшення маси машини.

Крім цього, бронетранспортер має захист від куль калібру 7.62 мм зі сталевим сердечником та лобову броню, що витримує постріли крупнокаліберного кулемету з відстані 10 метрів. Завдяки дизельному двигуну потужністю 330 к.с., "Хорунжий" розвиває швидкість понад 80 км/год і може проїхати понад 500 кілометрів на одному заправленні. Також у бронетранспортері встановлені сучасна електроніка, відеокамери, кондиціонування повітря та автономний генератор.

"Хорунжий" може бути використаний у шести варіаціях: як бронетранспортер, транспортувальник особового складу, санітарно-евакуаційна машина, ремонтно-евакуаційна машина, командно-штабна машина і самохідна мінометна машина.

Варто відзначити, що витрати на оборону та безпеку значно зросли цього року. За перший півріччя 2024 року на ці цілі було виділено 1 трлн грн.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua