Міноборони кодифікувало індивідуальний набір розмінування.

Міноборони кодифікувало індивідуальний набір розмінування
Міноборони кодифікувало індивідуальний набір розмінування

Міністерство оборони затвердило новий набір для виявлення, маркування та розмінування. Цей набір виготовляється вітчизняним підприємство з вітчизняних комплектуючих.

Згідно з Міноборони, кожен набір складається з більше десяти предметів, які необхідні військовослужбовцю під час виконання завдань з виявлення та позначення вибухонебезпечних предметів.

До складу набору входять різноманітні предмети, такі як саперний щуп, що виготовлений з діелектричного матеріалу, багаторазова "кішка" для тралення "розтяжок", шнур-паракорд, комплекти для чекування запалів та підривачів, світлові джерела для нічного маркування та інше. При розробці набору були враховані складні умови роботи військових, різні типи місцевості та пастки, які розміщують окупанти під час мінування територій.

В укладанні набору розробники спиратися на досвід своїх іноземних партнерів і українських воїнів, отриманий під час відбиття агресії з боку Росії. Вони проаналізували зразки аналогічних наборів, які використовуються в інших арміях світу, і створили власний, враховуючи потреби українських військових.

Вже кілька сотень таких наборів знаходяться у військах, виробник надав їх безкоштовно для використання у різних підрозділах Сил оборони.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua