Міноборони назвало трійку найпопулярніших бойових систем в Україні .

Танки, гелікоптери, ракетні комплекси
Танки, гелікоптери, ракетні комплекси

Армія+, Delta та Кропива - найпопулярніші бойові системи в Українській армії

Згідно з результатами опитування в застосунку для військових Армія+, Delta та Кропива увійшли в трійку найпопулярніших бойових систем, якими військові найчастіше користуються. У топ-3 також входять штабний комплекс "Кропива" та програмне забезпечення "Віраж-планшет". Про це повідомила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко.

За словами Черногоренко, за результатами опитування більше половини військових щодня кориснується бойовими ІТ-системами. Найпопулярнішим завданням, яке розв'язують за допомогою цих систем, є отримання інформації про ворога. У той же час, найбільше потребують можливості комунікації в зручному та захищеному чаті. Також розглядаються можливості розширення спостереження та аналізу на основі даних.

Бойові системи вже стали цифровою зброєю наших військових на полі бою. Ці опитування допомагають направляти посилення та розвитку бойових систем в армії. Зокрема, Delta вже введена в експлуатацію і може використовуватися в усіх підрозділах Сил оборони України" - зазначила Черногоренко.

Також повідомляється, що результати опитування вже проаналізовано командою Центру інновацій та розвитку оборонних технологій МОУ, розробника екосистеми продуктів Delta. Відповіді допоможуть вдосконалити роботу розробників, зокрема, з покращенням функціоналу чату для безпечного спілкування, який був згаданий в опитуванні.

Зазначається, що в опитуванні Армія+ взяли участь бл. 10 000 військових, які відповіли на шість питань щодо використання бойових систем.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua