Міноборони випробує нову модель забезпечення харчуванням ЗСУ.

Міноборони випробує нову модель харчування ЗСУ
Міноборони випробує нову модель харчування ЗСУ

Закупівельна агенція Міноборони "Державний оператор тилу" представила нову модель забезпечення харчуванням ЗСУ, яка буде запроваджена як пілотний проєкт в кількох областях України в 2025 році.

"З лютого 2025 року будуть діяти дві моделі паралельно: та, за якою ДОТ працює зараз, та нова пілотна модель. Такий підхід застосовується для забезпечення стійкості системи та безперервності процесу постачання. Трансформації в моделі харчування для військових мають підвищити ефективність постачання і водночас забезпечити дотримання високих стандартів якості продуктів", - зазначив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.

Пілотний проєкт буде діяти протягом року та охоплювати м. Київ та області: Київську, Вінницьку, Житомирську, Черкаську та Кіровоградську.

Основні зміни стосуються фінансової моделі взаємодії з постачальником, моделі товарів та процесу контролю якості.

Постачальник буде отримувати компенсацію за вартість товару та плату за послуги (склад і транспорт) з урахуванням SLA - угоди про рівень послуг.

За більшістю видів продукції (75%) ДОТ буде вибирати виробників через відкриті закупівельні майданчики, яких контрактуватимуть постачальники. У випадку інших категорій, постачальники самі визначатимуть виробників-субпідрядників. ДОТ також має право заблокувати їх, якщо вони не відповідають вимогам якості та порушують норми доброчесності.

Усю продукцію буде перевіряти розподільчий центр перед її відправленням на військові частини. Це додатковий етап контролю якості з участю спеціалістів ДОТ.

ДОТ буде застосовувати "чорний список" до постачальників та виробників, щоб не допускати їх у майбутньому до участі в процесі забезпечення харчування ЗСУ, якщо вони вже порушували договірні зобов'язання.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua