Між літом, дощами та осінніми заморозками: чого очікувати від погоди у вересні.

Вереснева погода: літо, дощі, заморозки
Вереснева погода: літо, дощі, заморозки

Прогнозується, що у вересні 2024 року в Україні буде тепло та помірно волого. Середня температура повітря буде вищою за норму на 2 градуси і становитиме від 15 до 20 градусів тепла на більшій частині країни. В Карпатах буде трохи прохолодніше - близько 13-14 градусів.

Про це повідомляє "Хвиля", посилаючись на прогноз від Українського гідрометцентру.

За словами метеорологів, вересень зазвичай є перехідним місяцем від літа до осені, коли температура падає та грозова активність зменшується. Однак цього року очікується тепліша погода, ніж зазвичай.

Погода у вересні

У вересні прогнозується нормальна кількість опадів. На більшій частині України очікується від 37 до 76 міліметрів опадів, а на Карпатському регіоні місцями може бути до 97-111 міліметрів.

Незважаючи на загальне потепління, можливі заморозки. Зазвичай вони спостерігаються у другій та третій декадах вересня, але цього року вони можуть настати навіть у першій декаді у деяких північних та центральних областях, а також в Карпатах.

Заморозки

Треба наголосити, що вересень може бути досить контрастним місяцем в Україні. Історичні дані показують, що найнижча температура може опускатися до 1-7 градусів морозу, а найвища може досягати 33-38 градусів тепла.

Раніше ми вже детально розповідали про погоду у вересні у різних регіонах України.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua