Міжнародний паралімпійський комітет обмежив українців у висловлюваннях про війну.

Паралімпійський комітет обмежує висловлювання про війну
Паралімпійський комітет обмежує висловлювання про війну

Українським спортсменам, які беруть участь у літній Паралімпіаді-2024 у Парижі, було обмежено можливість висловлювати свої погляди на війну. Національний паралімпійський комітет отримав документ, який регламентує їх поведінку. Про це повідомила речниця комітету Наталія Гарач під час телемарафону.

Цей документ говорить про те, як ми маємо поводитися, де можемо демонструвати свої погляди і що можемо говорити. Таким чином, нам обмежують свободу слова, ставлячися до нас, паралімпійців, з певним ставленням, - заявила Гарач.

Керівництво Національного паралімпійського комітету планує зустрітися з главою Міжнародного паралімпійського комітету, щоб висловити свою позицію стосовно участі "нейтральних" спортсменів з Росії та Білорусі на змаганнях в Парижі.

Україна представлена на літній Паралімпіаді 140 атлетами, які змагаються у 22 видах спорту.

Перші успіхи українських спортсменів

Український плавець Антон Коль виборов срібну медаль на дистанції 100 метрів на спині у класі S1 на Паралімпійських іграх-2024. Це перша нагорода для української збірної. В подальшому українські плавці здобули ще три медалі.

Літні Паралімпійські ігри-2024 розпочалися в Парижі 28 серпня і триватимуть до 8 вересня. У змаганнях братимуть участь 4 400 спортсменів з 169 країн. Загалом буде розіграно 549 комплектів нагород у 22 видах спорту, а Україну представлятимуть 140 атлетів у 17 видах спорту.

Для нашої збірної це вже восьма Паралімпіада у Парижі. На попередніх літніх Паралімпійських іграх українські спортсмени здобули 98 нагород, з яких 24 - золоті, та посіли шосте місце в медальному заліку.

Білорусь та Росія взяли участь в Іграх у приватному статусі. Там їх спортсмені виступатимуть як нейтральні. На змагання будуть допущені 85-90 росіян.

Президент України Володимир Зеленський привітав українських паралімпійців з першими перемогами у Парижі.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua