Міжнародний валютний фонд відправить місію до Росії.

Місія Міжнародного валютного фонду в Росії
Місія Міжнародного валютного фонду в Росії

Міжнародний валютний фонд (МВФ) відправить офіційну місію до Москви вперше після початку вторгнення Росії в Україну. З 16 вересня місія почне свою роботу в онлайн-форматі, а потім вирушить до Москви для зустрічей з російськими офіційними особами до 1 жовтня. Останнє відвідування щорічної місії МВФ в Росію відбулося в листопаді 2019 року.

Лідером місії буде Жак Міньян з Аргентини. Російський представник у МВФ Алєксєй Можин, який став членом організації в 1992 році, планує піти у відставку з 1 листопада, але все ж буде надавати допомогу місії МВФ. Його замінить керівник центрального банку Ксенія Юдаєва, яка є близькою співробітницею голови центрального банку Ельвіри Набіулліної.

Цей крок МВФ викликає різні думки, оскільки деякі країни-члени Заходу критикують організацію за надмірно оптимістичні прогнози щодо російської економіки та застереження щодо конфіскації заморожених російських активів.

Від початку війни деякі країни-члени Заходу навіть обговорювали можливість виключення Росії з МВФ, але це було складно реалізувати через опір Китаю та Індії.

Команда МВФ відвідає Україну наступного тижня, повідомляє Bloomberg.

Україна планує поступово лібералізувати валютний режим в рамках оновленого меморандуму з МВФ.

Раніше було сповіщено, що дискусія між Радою підприємців та представниками влади щодо підвищення податків закінчилася безрезультатно.

Кабінет міністрів схвалив проект змін до державного бюджету на 2024 рік, який передбачає збільшення фінансування сектору безпеки і оборони на 495,3 млрд гривень, а також проект змін до Податкового кодексу, що має забезпечити зниження податкових надходжень на загальну суму 138,7 млрд гривень. Новий законопроєкт передбачає фінансування додаткових військових витрат.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua