Мобілізація в обхід ТЦК: у Міноборони прокоментували ініціативу.

Міністр оборони коментує ініціативу
Міністр оборони коментує ініціативу

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу, Олексій Бежевець, позитивно оцінив ініціативу з призову військовозобов'язаних без залучення Територіальних Центрів Комплектування (ТЦК). За його словами, це спростить процес призову до армії і зробить його більш контрольованим.

"Це дуже правильна ініціатива, тому що вона загалом спрощує для людей залучення до армії. Можна це зробити швидше, простіше, більш контрольовано," - зазначив Бежевець. Він також зазначив, що послуги рекрутингових центрів залишаться затребуваними, оскільки вони надають повний перелік вакансій та можливість обрати частину.

Пропозиції щодо змін у процедурі призову

Генеральний штаб ЗСУ розробив пропозиції щодо змін у процедурі призову на військову службу під час мобілізації. Метою цих змін є спростити процес залучення громадян, дати командирам можливість відбирати мотивований особовий склад, а військовозобов'язаним - обирати посади за спорідненим цивільним фахом.

Заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади, Максим Жорін, також підтримав цю ініціативу. Він вважає, що це зменшить час оформлення і бюрократичні процеси, а також знизить рівень корупції в ТЦК. Крім того, це дозволить людині реально обрати підрозділ та спеціальність, а не тільки декларативно.

Однак Бежевець також зауважив, що ця ініціатива потребує додаткового часу для повноцінного втілення в життя. В даний час система працює так само, як раніше.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua