Мобілізація жінок: у ДПСУ відповіли, чи перевіряють оновлення даних на кордоні.

Перевірка оновлень даних на кордоні
Перевірка оновлень даних на кордоні

Представник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко повідомив, що оновлення даних у військовозобов'язаних жінок не будуть перевірятися на кордоні. Він зробив це заяву під час телемарафону, де обговорювалась актуальність обліку і перетину кордону. Згідно з поясненнями Демченка, прикордонники не будуть проводити перевірку оновлення даних у військовозобов'язаних жінок і вони вільні перетинати кордон. Таким чином, ДПСУ нагадав про те, що для чоловіків, які хочуть залишити країну, обов'язковим є наявність військового квитка.

Демченко також зазначив, що обмеження, що пов'язані з перетином кордону, діють тільки для чоловіків-громадян України віком від 18 до 60 років. Інші категорії, такі як жінки і юнаки, не мають обмежень у праві перетину кордону. Цю інформацію також підтвердили у Державній прикордонній службі. Демченко підтвердив, що перевірка оновлення даних у жінок на Тимчасових контрольних пунктах (ТЦК) не буде проводитися. У разі появи будь-яких обмежень для інших категорій громадян, Державна прикордонна служба про це повідомить.

Нагадаємо, що Міністерство оборони раніше заявило, що після оновлення даних у Тимчасових контрольних пунктах, першими залишать на службу.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua