МОЗ розповів про нову безкоштовну послугу для військових та ветеранів.

Безкоштовна послуга для військових та ветеранів
Безкоштовна послуга для військових та ветеранів

Україна виплачує військовим компенсацію не тільки за лікування, але і за інші медичні послуги. Про це розповів перший заступник міністра охорони здоров'я Сергій Дубров.

За його словами, програма зубопротезування для захисників почала працювати лише навесні 2024 року.

«З квітня 2024 року для них стартував проект зубопротезування, на що в бюджеті було передбачено фінансування в обсязі 750 млн грн. Пізніше ми побачили, що ця послуга користується дуже високим попитом, і ще актуальне питання лікування зубів наших захисників», - розповів чиновник.

Збільшення попиту на стоматологічні послуги серед військових обумовлене проблемами з гігієною на передовій, зокрема поганою якістю води. Тому Міністерство охорони здоров'я врахувало високий попит на зубопротезування.

«Ми працювали над цим питанням разом з Міністерством ветеранів, знайшли фінансування на додатковий пакет послуг і з 13 червня запровадили нову послугу, яка покриває витрати на лікування зубів для наших захисників. Максимальна вартість послуг на одного пацієнта становить 24 952 тисячі гривень. Витрати на протезування покриває держава в розмірі майже 15 тисяч гривень. Таким чином, пацієнт може отримати безкоштовні стоматологічні послуги на суму майже 40 тисяч гривень», - пояснив заступник.

Варто зазначити, що безкоштовні медичні послуги включають не тільки зубопротезування. Тепер безкоштовними є послуги по простому та складному видаленню зуба, відновленню зуба з/без використанням анестезії та з/без лікуванням каналів, а також відновленню зуба з пломбуванням каналів з використанням анестезії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua