Можливе отруєння води: Німеччина повідомила про диверсії на військових базах.

Диверсії на військових базах
Диверсії на військових базах

Німецькі військові бази поблизу Кельна та Гайленкірхена були огороджені через підозру у диверсії та можливе отруєння води.

Уранці 14 серпня військові казарми ВПС Німеччини були опечатані через підозру у вчиненні диверсії. Невідомий чоловік міг проникнути до казарм та отруїти воду. У паркані була знайдена дірка, а у системі водопроводу сталися неполадки.

Військових та цивільний персонал бази більше не пускали всередину, а солдатам заборонили пити воду з-під крану. Казарми мають власну систему водопостачання, тому місцеві жителі не постраждали. Казарми біля Кельна є командними пунктами військових та цивільних відомств Бундесверу, а також базою військово-повітряних сил Міністерства оборони. У цих казармах працюють близько 1200 цивільних та 4300 військових.

Того ж дня також було закрито доступ до авіабази НАТО в Гайленкірхені через підозру у диверсії та перевірку забруднення питної води. Казарми в Гайленкірхені мають власну водонасосну станцію, тому небезпеки для цивільних мешканців немає. На авіабазі базуються розвідувальні літаки НАТО.

Зараз проводиться розслідування. Крім того, у Франкфурті-на-Майні було затримано трьох громадян Вірменії, України та Росії, яких підозрюють у шпигунстві на користь іноземної спецслужби.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua