МЗС відреагувало на пропозицію Сікорського віддати Крим під мандат ООН.

МЗС відреагувало на пропозицію Сікорського
МЗС відреагувало на пропозицію Сікорського

Україна відхилила пропозицію Польщі передати Крим під мандат ООН

Міністерство закордонних справ України відхилило пропозицію голови МЗС Польщі Радослава Сікорського передати Крим під мандат ООН для проведення "чесного референдуму". Про це повідомили з пресслужби українського МЗС.

У МЗС наголосили, що територіальна цілісність України ніколи не може бути предметом обговорення чи компромісів. Крим - це частина України. Це незаперечний факт.

Відомство також підкреслило, що на боці України стоять сили оборони, міжнародні партнери, Статут ООН та норми міжнародного права.

МЗС зазначило, що Крим є важливим елементом європейської безпеки, а повне відновлення безпеки можливе лише після звільнення всієї території України, включаючи півострів.

Міністерство очікує підтримки партнерів для повернення Росії до поваги міжнародного права і Статуту ООН, виведення її військ та озброєння з території України, відновлення територіальної цілісності і притягнення до відповідальності за агресію проти України та злочини, вчинені на її території.

МЗС підкреслило, що всі зусилля повинні бути спрямовані на досягнення цих цілей, а не задовольнення апетитів Кремля за рахунок інтересів України і міжнародного права.

Нагадаємо, глава МЗС Польщі пропонував передати Крим під мандат ООН. На це Меджліс зреагував своєю позицією.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua