МЗС застерігає українців від поїздок до Лівану.

Попередження МЗС про поїздки до Лівану
Попередження МЗС про поїздки до Лівану
У зв'язку зі зростанням загрози безпеці в Лівані, Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України утримуватися від поїздок до Лівану до того часу, поки ситуація не стабілізується. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

МЗС підготувало низку рекомендацій для українців у Лівані через загострення ситуації з безпекою в країні.

Серед рекомендацій для громадян України, які знаходяться в Лівані, МЗС рекомендує уникати місць, де збираються багато людей, не приймати участь у демонстраціях, дотримуватися правил безпеки та правил перебування іноземців в країні, повідомляти місцеві органи влади про ситуацію та завжди мати при собі документи, які засвідчують особу.

Також громадянам України, які перебувають в Лівані, рекомендовано утриматися від поїздок до таких територій:

  • прикордонних з Сирією;
  • прикордонних на південь від річки Літані з Ізраїлем;
  • до таборів біженців Нахр Аль-Баред і Беддаві, що знаходяться біля міста Тріполі, Айн Аль-Хільвех і Міех Мієх, що знаходяться біля міста Сайда;
  • Долини Бекаа;
  • південного передмістя Бейрута (район Дахіє).

Якщо ви потрапите в надзвичайну ситуацію або станете викраденим, рекомендуємо звертатися до Посольства України в Лівані за номером телефону (+961) 5921668, за електронною адресою [email protected] або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: +38-044-238-16-57, або на адресу електронної пошти [email protected]» додали в МЗС.

Нагадаємо, що Ізраїль планує розпочати військову операцію проти угруповання «Хезболла» у Лівані третього чи четвертого тижня липня.

За даними розвідки США, масштабне протистояння між Ізраїлем і Хезболлою може виникнути в найближчі кілька тижнів, якщо Єрусалим і ХАМАС не досягнуть угоди про припинення вогню в Газі.

Як повідомлялося раніше, армія оборони Ізраїлю знищила понад 500 бойовиків збройних формувань у Лівані за дев'ять місяців конфлікту.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua