На цього воєнного злочинця виданий ордер МКС: заява МЗС з приводу візиту Путіна до Туркменістану.

Воєнний злочинець на зустрічі з Путіним
Воєнний злочинець на зустрічі з Путіним

МЗС України не бажає співпрацювати з Путіним

Міністерство закордонних справ заявило, що не бажає співпрацювати з Володимиром Путіним у зв'язку з його запланованим візитом до Туркменістану. Цей візит присвячений 300-річчю туркменського поета Магтимгули Фрагі.

"Україна сподівається, що керівництво Туркменістану усвідомлює, що Путіна вважають воєнним злочинцем. На нього оголошена міжнародна розшукова ордер за незаконне переміщення українських дітей до Російської Федерації. Це лише один з багатьох злочинів верхівки Кремля. Путін і його прихильники несуть відповідальність за агресію проти України, воєнні злочини, злочини проти людяності, геноцид, вбивства, тортури, зґвалтування, мародерство, обстріли цивільної інфраструктури та інші звірства, які були скоєні російськими окупантами на території України. Всі вони мають бути притягнуті до судової відповідальності"

МЗС нагадало, що російські окупанти продовжують здійснювати щоденні напади на українські міста і села і спричиняють руйнування інфраструктури та загибель цивільних осіб.

"Ми закликаємо всі країни, які шанують життя та принципи міжнародного права, утриматися від проведення спільних заходів з участю Путіна, який розпочав війну в Європі розмірами, які не бачилися з часів Другої світової війни. Він має кров на руках. Ми звертаємося до всіх держав і міжнародних організацій з проханням зробити все можливе для ефективної реалізації формули миру як єдиного шляху до кінця російської агресії та відновлення загального, справедливого і тривалого миру в Україні та в Європі"


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua