На лінії Шахтарське-Богоявленка ситуація дуже важка – DeepState.

Бойові дії на лінії Шахтарське-Богоявленка
Бойові дії на лінії Шахтарське-Богоявленка

Противник атакував населений пункт поблизу Шахтарська

Противник напав на населений пункт біля Шахтарська, використовуючи техніку та піхоту, і намагався прорватися до Великої Новосілки. Цю інформацію повідомляє проект DeepState.

Щонайменше два наката в районі Шахтарська. Після обіду колона з 8 ОВТ доїхала до села і намагалася прорватися до Великої Новосілки. 1 ББМ була підбита, решта відкотилися. На вечір вже була колона з 15+ ОВТ, яка розділилася у Золотій Ниві. Частина пробувала прорватися до Великої Новосілки, але через підрив першої машини, вирішила відкотитися. Доля іншої частини колони невідома

У Богоявленці, що знаходиться в кількох кілометрах від Шахтарська, противник вчора висадив піхоту в районі ферми, яка знаходиться західніше села. Бої там тривали до ночі, і ситуація уточнюється у Міноборони.

Робити висновки немає часу. Ворог бачив усе і найближчі дні збільшить тиск. Ми сподіваємося, що командири на місцях матимуть багато питань

Росія продовжує атаку на Курахове та Курщину

Раніше DeepState повідомив, що росіяни протягом 17 жовтня постійно атакували позиції ЗСУ біля Курахового, використовуючи три десятки військової техніки. Вони також оголосили про захоплення Максимільянівки біля Курахового.

DeepState раніше повідомив, що російська армія продовжує тиснути на Курахове та намагається прорватися через українські позиції, щоб оточити місто.

У вересні було зафіксовано збільшення переміщень російської техніки в напрямку Вугледара та Курахового.

Російські війська продовжують наступ на Донбасі

Згідно з звітом ISW, через погодні умови російські війська сповільнюють наступ на Курщині, але продовжують продвигатися на Донбасі.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua