На місці зйомок фільму «Індіана Джонс» знайдено стародавню гробницю з артефактами.

Артефакти знайдені в стародавній гробниці
Артефакти знайдені в стародавній гробниці

Виявлена давня гробниця з останками та артефактами в Йорданії

Археологи зробили неймовірне відкриття в Петрі, Йорданія. Під час досліджень у храмі Ель-Хазне була знайдена досі невідома гробниця. Під спорудою виявили поховання щонайменше 12 осіб, а також безліч цінних артефактів. Вік цього об'єкта становить принаймні дві тисячі років.

За даними телеканалу CNN, цій гробниці проявили інтерес ще в 2003 році, коли вчені виявили дві поховання під лівою частиною пам'ятника. У порівнянні з попередніми відкриттями, ця гробниця є непошкодженою. Усередині було знайдено численні вироби з бронзи, заліза і кераміки.

За припущеннями, в цій гробниці знаходяться останки стародавніх аравійських кочівників - набатеїв. Також стало відомо, що саме тут було знято фільм про Індіану Джонса.

У Туреччині також були знайдені цінні археологічні знахідки. Під час розкопок у Сефертепе знайдено дві дуже цінні намистини з зображенням людей і тварин, їх вік оцінюється на близько 10 тисяч років. Археологи на кургані Арслантепе також виявили дві рідкісні печатки з зображеннями тварин, вік яких оцінюється на приблизно 7 тисяч років.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua