На одному з напрямків стало ще гарячіше, ніж на Покровському: ситуація на фронті.

Світлина бойових дій на фронті
Світлина бойових дій на фронті

За даними Генерального штабу Збройних сил України, протягом останньої доби на фронті відбулися 183 бойові зіткнення, найбільш активними залишаються Покровський та Курахівський напрямки.

Вчора російські військові атакували наші позиції та населені пункти чотирма ракетними ударами, 93 рази використали авіацію (128 літаків) і здійснили 1548 ударів дронами-камікадзе. Також було здійснено 4579 обстрілів позицій наших військ і населених пунктів, з яких 121 - з РСЗВ.

Противник діяв в таких населених пунктах, як Харків, Тимофіївка, Козача Лопань, Мала Данилівка, Алісівка, Кругляківка та Ківшарівка Харківської області; Стельмахівка Луганської області; Часів Яр, Дружба, Торецьк, Олександропіль, Клебан-Бик, Вугледар та Водяне Донецької області; Новоандріївка на Запоріжжі; Урожайне, Берислав, Тягинка та Токарівка Херсонської області. У тому числі, було здійснено авіаційні удари.

На Харківському напрямку відбулося три бойові зіткнення в районі Вовчанська. На Куп'янському напрямку противник намагався атакувати позиції наших підрозділів 18 разів, основні зусилля були спрямовані на райони Синьківки, Лозової, Стельмахівки, Петропавлівки, Глушківки та Андріївки. На Лиманському напрямку наші війська відбили 27 атак неподалік Чернещини, Невського, Лозової, Торського, Макіївки та Діброви.

На Краматорському напрямку наші воїни зупинили восема спробами противника прорвати оборону в районах Часового Яру, Андріївки та Кліщіївки. На Торецькому напрямку противник здійснив десять атак неподалік населених пунктів Торецьк, Неліпівка та Суха Балка. На Покровському напрямку наші захисники відбили 44 атаки в районах Новогродівки, Михайлівки та Гродівки, а також зупинили спроби просунутись вперед неподалік Зеленого Поля, Воздвиженки, Новотроїцького, Миролюбівки та Селідового Донецької області. На Курахівському напрямку противник намагався прорвати оборону в районах Костянтинівки, Красногорівки, Галицинівки, Українськ та Георгіївка 47 разів. На Времівському напрямку відбулося сім штурмів позицій неподалік Водяного та Вугледара Донецької області. На Придніпровському напрямку противник намагався прорватись на рубежі, що захищають українські війська, і наші захисники жорстко припинили 11 спроб просування.

Щодо Гуляйпільського та Оріхівського напрямків нічого нового не повідомляється. Ситуація на Волинському та Поліському напрямках залишається незмінною. На кордоні з Чернігівською та Сумською областями ворог продовжує проводити свою діяльність.

За даними Генерального штабу, ворожа сторона зазнала важких втрат - загинули 1270 осіб. Також наші військові знищили чотири танки, 19 бойових броньованих машин, 30 артилерійських систем, дві РСЗВ, 80 безпілотних літальних апаратів, 47 автомобілів та 10 одиниць спеціальної техніки.

Загальна тривалість війни в Україні складає 928 днів.

Російські окупанти захопили село Невельське в Покровському районі Донецької області. Але частина селища Нью-Йорк на Донеччині вдалася під контроль 2-го механізованого батальйону 53-ї бригади і військових 12-ї бригади спеціального призначення "Азов".


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua