На озброєнні ЗСУ з'явився унікальний всюдихід-амфібія (фото).

Всюдихід-амфібія ЗСУ нового покоління
Всюдихід-амфібія ЗСУ нового покоління

Міністерство оборони України дозволило використовувати у підрозділах Збройних сил України всюдихід-амфібію "Таха", який був розроблений українськими інженерами. Про це повідомив Міноборони.

За словами представників відомства, ця машина може функціонувати на будь-якому типі місцевості, включаючи болота, плавні, глибокий сніг та може навіть виїжджати з води на кригу. Вона є маневреним транспортним засобом завдяки своїм компактним розмірам і можливості повороту на місці.

"Таха" здатна перебороти перешкоди, які перевищують один метр і тиск на поверхню, який створюють його широкі шини, менший, ніж тиск людської ноги. Це дозволяє йому рухатися по рухливих та нестабільних грунтах.

Цей універсальний транспорт може перевозити до однієї тонни вантажу або до 10 пасажирів. На землі його швидкість досягає 40 км/год, а в воді до 6 км/год. "Таха" обладнана кількома паливними баками і може працювати на одному заправленні понад дві доби.

"Цей транспорт вже застосовується на фронті для евакуації, перевезення боєприпасів та продуктів харчування в умовах складної рельєфної місцевості, де інші види військової техніки не можуть справитися", - заявило Міністерство оборони.

Нагадаємо, що Міністерство оборони кодифікувало новий дрон-бомбардувальник під назвою "Чорна вдова", який був розроблений в Україні.

ЗСУ планують озброїти свої літаки власними бомбами. Використання нового комплекту планування та наведення розробляється для перетворення старих некерованих бомб радянського зразка в високоточні боєприпаси.

Випробувальний політ на Су-24 став важливим кроком у розробці цієї зброї", - повідомив бригадний генерал Повітряних сил ЗСУ Сергій Голубцов.

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua