На передових хірургічних підрозділах тестують медичну інформаційну систему.

Тестування медичної інформаційної системи на передових хірургічних підрозділах
Тестування медичної інформаційної системи на передових хірургічних підрозділах

Міністерство оборони впроваджує нову медичну систему, яка об'єднує всі ресурси і має зрозуміле фінансування та управління. Про це повідомила директорка департаменту охорони здоров'я Оксана Сухорукова.

"Спеціалісти зараз тестують впровадження медичної інформаційної системи у передових хірургічних підрозділах і скоро це стосуватиметься й військових лікарень. З благодійною організацією укладено угоду про постачання планшетів для таких підрозділів", – пояснила Сухорукова.

За словами Сухорукової, військова медицина має свої особливості щодо фінансування, але це не впливає на передачу даних. Військові лікарі мають мотивацію передавати інформацію про пацієнтів одне одному і уникають додаткових обстежень. Багато медичних працівників з цивільного життя вже звикли до медичних інформаційних систем і долучилися до військових лікарень, що дозволяє зменшити паперову роботу.

Сухорукова також висловила бажання включити військові госпіталі до програми централізованих закупівель, які здійснює держава. Вона сподівається отримати металеві пластини для остеосинтезу та ендопротези. Департамент охорони здоров'я вже підняв питання збереження ортопантомограм для візуалізації стоматологічного стану військових та ідентифікації загиблих.

"Ми активно збираємо структуровані медичні дані про пацієнтів. В нашій системі буде значно більше інформації, ніж у електронній системі охорони здоров'я. Це не тому, що ми жадібні, але просто електронна система не може вмістити всю інформацію, яку ми генеруємо в нашій медичній інформаційній системі", – підсумувала Сухорукова.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua