На Сумщині оголошено евакуацію дітей з понад сотні населених пунктів.

Евакуація дітей на Сумщині
Евакуація дітей на Сумщині

Примусова евакуація дітей з родинами з 101 населеного пункту Сумської області

Влада Сумської області змушена евакуювати дітей з їхніми родинами з 101 населеного пункту через безпекову ситуацію. Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. У повідомленні зазначено: "Через безпекову ситуацію ухвалено рішення про примусову евакуацію дітей з їхніми родинами із низки населених пунктів Сумської області".

«Через безпекову ситуацію ухвалено рішення про примусову евакуацію дітей з їхніми родинами із низки населених пунктів Сумської області», - зазначено в повідомленні.

Це рішення було підтримане членами Координаційного штабу з питань проведення обов'язкової евакуації населення в умовах воєнного стану. Евакуація стосується 497 дітей з 101 населеного пункту Сумської області, зокрема 90 населених пунктів Сумського району та 11 населених пунктів Конотопського району.

Нагадуємо, що Сумська область та Оперативно-тактичне угруповання «Сіверськ» вже підписали наказ про примусову евакуацію дітей та їхніх батьків з 90 населених пунктів регіону.

Масований авіаційний удар на Сумщину

Російська армія проводить систематичні обстріли навколо Сумської області. Вночі 17 вересня область постраждала від масованого авіаційного удару. Ворожий дрон атакував об'єкти енергетичної системи, включаючи водоканали та лікарні, які були підключені до систем резервного живлення.

Раніше примусову евакуацію вже провели в Глухові, Свесі та Есмані у Шосткинському районі.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua