На Сумщині РФ вдарила по обʼєкту залізничної інфраструктури, є постраждалий.

Постраждалий об'єкт залізничної інфраструктури на Сумщині
Постраждалий об'єкт залізничної інфраструктури на Сумщині

Атака Росії на залізницю в Сумській області

Укрзалізниця повідомляє, що Російська Федерація атакувала обʼєкт залізничної інфраструктури в Сумській області. В результаті атаки пошкоджено контактну мережу та будівлі, а також поранено помічника машиніста, який був госпіталізований, але його життю нічого не загрожує.

Вплив атаки на електропостачання

Атака призвела до знеструмлення деяких вокзалів через відключення у міських мережах. Однак, укрзалізниця вивела резервні генератори і вони зараз використовуються як пункти незламності для містян, які можуть підзаряджати свої гаджети та залишатися в укриттях до відновлення електропостачання.

Вплив атаки на рух поїздів

У деяких регіонах приміські електропоїзди їдуть з затримками через атаку. Але ситуація з рухом City Express в Києві та Дніпрі не змінилася - він продовжує рухатися за графіком.

Резервні тепловози для перевезення пасажирів

З метою забезпечення перевезень пасажирів, укрзалізницею були задіяні резервні тепловози через знеструмлення у різних регіонах України через атаку Росії.

Інциденти в інших областях

Російські загарбники також атакували інші регіони України. Зокрема, була пошкоджена інфраструктура у Луцьку, де маємо інформацію про одного загиблого. В Полтавській області було поранено п'ятьох осіб. Десятеро людей отримали поранення внаслідок атаки Росії по Одещині. Житлові будинки та об'єкти критичної інфраструктури постраждали в результаті масованої ракетної атаки на Житомирщині, де загинула жінка.

Екстрені відключення світла

Укренерго видало розпорядження ДТЕК про екстрені відключення світла.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua