На Сумщині ввели жорсткі обмеження на переміщення вздовж кордону.

Обмеження на переміщення через кордон
Обмеження на переміщення через кордон

Обмеження у прикордонній зоні Сумської області

З початку серпня 2024 року в прикордонній зоні Сумської області вводяться обмеження на переміщення. Приводом для введення цих заходів стали зростання бойових дій та активізація диверсійних груп противника, про що повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

На відстані 20 кілометрів від прикордонного периметру будуть діяти обмеження, і в'їзд на цю територію будуть мати лише особи з паспортами, де є відмітка про реєстрацію проживання у цій зоні. Щоб отримати додаткову інформацію, можна звернутися до диспетчерського пункту Сумського зонального відділу Військової служби правопорядку Збройних сил України за номером +380960322339.

Захист українських громадян

Міністерство закордонних справ України прокоментувало військову операцію в Курській області Росії. За словами речника Георгія Тихого, ця операція має на меті захистити українських громадян від постійних обстрілів. За літній період 2024 року від Курської області було нанесено понад 2000 ударів різними видами зброї по Сумській області.

"Україна не має наміру захоплювати Курську область. Але ми маємо намір захищати життя наших людей", - наголосив дипломат.

Крім того, він зауважив, що ця операція має стратегічне значення для всього фронту, оскільки вона ускладнює військову логістику Росії та перешкоджає перекиданню додаткових підрозділів на інші напрямки.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua