На Сумщині запроваджуються перепустки для допуску до прикордоння.

Зображення бар'єрів на кордоні в Сумській області
Зображення бар'єрів на кордоні в Сумській області

У Сумській області запроваджується система перепусток для доступу в прикордонні райони

У Сумській області влада вводить систему перепусток для доступу в прикордонні райони. Про це повідомив начальник Сумської міської військової адміністрації Олексій Дрозденко в ході телемарафону.

За словами голови Сумської МВА, перепустки вводяться з метою запобігання спробам людей повернутися додому після евакуації.

Деякі місцеві мешканці намагаються повернутися до своїх рідних будинків. Проте, місцева влада рекомендує людям не піддавати себе небезпеці.

«Ми відмовляємося від таких ідей. Крім того, вже на рівні області ми ввели систему перепусток для тих, хто там проживає, має родичів або подібні обставини. Тому там не повне блокування, хоча ми рекомендуємо не наражати себе на небезпеку», – розповів Дрозденко.

Нагадаємо, у зв'язку зі збільшенням бойових дій і активізацією діяльності ворожих диверсійно-розвідувальних груп та спеціальних операцій, запроваджено обмеження на переміщення в прикордонній зоні Сумщини. 

Зазначимо, з початку евакуації з Сумської області вдалося вивезти майже 20 тисяч людей, з яких близько 2 тисячі – діти.

Як повідомлялося, Державна прикордонна служба розпочала видавати документи на право перебування в прикордонній смузі шириною 5 км від лінії державного кордону.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua