На війні загинув прийомний син Головного рабина України.

Молодий хлопець, убитий під час війни
Молодий хлопець, убитий під час війни

Головний рабин України Моше Реувен Асман повідомив, що його прийомний син загинув під час війни. В рабиновій публікації у Facebook він висловив своє глибоке сумування.

У 2002 році ми прийняли 11-річного сироту по імені Антон Самборський, але назвали його Мататьягою на честь героя Маккавеїв. Ця історична подія стала основою для свята Хануки, коли герої виступили проти загарбників більше двох тисяч років тому. - зазначив рабин.

Прийомний син жив з сім'єю Моше Реувена Асмана протягом 10 років, але коли виріс, вирішив жити самостійно.

Мататьяга одружився, і на початку травня цього року в них народилася донька. Проте, через тиждень після народження дитини, його призвали на службу в армію. Після короткого навчання, його відразу відправили на фронт. - додав рабин.

Останній раз Моше Реувен Асман бачив свого сина 17 липня. Вже наступного дня, під час бою, він зник. Дружина отримала офіційне повідомлення про його загибель.

У День Пам'яті захисників України я молюся за всіх героїв, які пожертвували своїм життям за волю своєї країни. Мужність і самопожертва цих героїв ніколи не будуть забуті. Вічна слава Героям, які захищали Батьківщину! - написав Моше Реувен Асман.

Нагадаємо, що 28 серпня стало відомо про загибель військовослужбовиці та активістки Наталі Кузнєцової, відомої як Іранка, яка втратила свого чоловіка під Бахмутом. 


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua