На Закарпатті працівники ТЦК затримали двох священників Московської церкви.

Затримані священники Московської церкви
Затримані священники Московської церкви

Блокування дороги в селі Іза через доставку священиків військкомату

У неділю 22 вересня в селі Іза на Закарпатті прихожани Хустської єпархії Української Православної Церкви Московського патріархату намагалися заблокувати дорогу, а частина з них влаштувала протест під стінами районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК). Це сталося після того, як до військкомату доставили двох священиків - братів Василя і Степана Гука. Про це повідомляє Zaxid.net.

Поліція Закарпатської області повідомила, що група людей протягом деякого часу рухалася пішохідним переходом у селі Іза на Хустщині, але дорогу повністю не заблокувала. На місці події працювали поліцейські.

«Жодних звернень до поліції про отримання тілесних ушкоджень чи інших протиправних дій не надходило», – розповіла речниця Головного управління Національної поліції в Закарпатській області Ганна Дан.

Тим часом у Хустській єпархії Української Православної Церкви Московського патріархату закликали своїх вірян молитися за священика Василя Гука. Після того, як його разом із священиком Степаном Гуком з Одеської єпархії УПЦ МП доставили до ТЦК, прихожани зібралися біля центру комплектування, встанули на коліна і почали співати молитви.

Протест прихожан Хустської єпархії Української Православної Церкви Московського патріархату тривав до вечора неділі, поки священики не вийшли з приміщення районного ТЦК.

Нагадаємо, що 18 вересня Служба безпеки України здійснила перевірку в Свято-Введенському чоловічому монастирі УПЦ (МП) у Києві.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua