На заводі Samsung працівники отримали радіаційне опромінення: що очікує на компанію.

Робітники на заводі Samsung отримали радіаційне опромінення
Робітники на заводі Samsung отримали радіаційне опромінення

Комісія з ядерної безпеки Південної Кореї оштрафувала Samsung Electronics на суму 10,5 млн вон ($7,9 тис.) за порушення правил радіаційної безпеки, через яке декілька працівників заводу отримали радіаційний вплив. Компанія також може втратити гроші через ще два порушення.

У травні два робітники заводу Samsung у Гіхені, біля Сеула, отримали радіаційний вплив під час техобслуговування обладнання для аналізу кремнієвих пластин. Обидвох госпіталізували. Пристрій безпеки, що мав вимикати випромінювання при відкритті дверей, не спрацював через недбалість команди.

Компанія Samsung заявила, що співпрацюватиме з дослідниками й надасть допомогу постраждалим. Вони також зазначили, що вживатимуть заходів для запобігання подібним випадкам в майбутньому.

Страйк працівників на іншому заводі

На головному заводі Samsung Electronics в Індії відбувся масштабний страйк, який призвів до призупинення виробництва. Завод забезпечує 20-30% річного доходу компанії і має значний вплив на її успішність. Почвалленя профспілки дозволяє близько 1800 працівникам вимагати своїх прав, а їхні дії спричинили значні збитки для підприємства.

Близько 6,5 тис. співробітників Samsung долучилися до 3-денного страйку, протестуючи за повагу до праці та покращення умов праці. Це був перший страйк в історії компанії і він пройшов успішно.

Прибуток Samsung Electronics у другому кварталі збільшився на 22-25%, як очікувалося. Однак, це не відобразилося на вартості акцій компанії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua