Нафта дешевшає на даних про зростання запасів у США.

Запаси нафти в США зростають
Запаси нафти в США зростають

Нафтові ціни знижуються через зростання запасів в США

Згідно з даними Американського інституту нафти (API), запаси нафти в США зросли на 1,96 млн барелів. Це призвело до падіння цін на нафтові ф'ючерси.

Наприкінці вересня ціна бареля нафти Brent на лондонській біржі ICE Futures досягала $73,32, що на $0,38 нижче, ніж під час попередніх торгів. Вартість ф'ючерсів на нафту WTI на Нью-Йоркській товарній біржі склала $70,79 за барель.

Варто зазначити, що трейдери також неуспішно спостерігають за ситуацією на Близькому Сході. В Лівані вибухнули пейджери, що використовувалися членами руху "Хезболла". Загинули 11 осіб, а близько 4 тис. людей отримали поранення. Аналітик Price Futures Group Філ Флінн вважає, що цей інцидент може призвести до зростання цін на нафту.

Цей інцидент може привести "до повернення премії за ризик до цін на нафту", - зауважує аналітик Price Futures Group Філ Флінн, думка якого наводиться в Market Watch.

Крім того, трейдери очікують на результати засідання Федеральної резервної системи (ФРС). Інвестори впевнені, що ФРС знизить ставку, але розходяться у думці щодо розміру зниження.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua