Нафта подорожчала через можливий конфлікт на Близькому Сході.

Нафта подорожчала через конфлікт
Нафта подорожчала через конфлікт

На Близькому Сході зростають страхи через конфлікт, спровокований ракетним обстрілом Голанських висот, які окупував Ізраїль. Це призвело до підвищення цін на нафту.

Ціна на нафту марки Brent зросла на 0,5%, або 40 центів, до 81,53 доларів за барель. WTI також піднялася на 0,4% або 34 центи до 77,50 доларів за барель.

На початку минулого тижня ціна на нафту марки Brent знизилася на 1,8%, а нафта марки WTI втратила 3,7% через знижений попит з Китаю та сподівання на мирну угоду в Газі.

У неділю, кабінет безпеки Ізраїлю дав дозвіл прем'єр-міністру Біньяміну Нетаньяху прийняти рішення стосовно відповіді на ракетний обстріл Голанських висот, внаслідок якого загинуло 12 дітей.

Хезболла, група, яка отримує підтримку від Ірану, заперечує свою відповідальність за цей напад, який став найбільш смертоносним за останній час в Ізраїлі та його анексованій території.

Конфлікт може поширитися на інші регіони та створити потенційний регіональний конфлікт.

З питань попиту на нафту, Китай зменшив імпорт мазуту на 11% у першій половині 2024 року, що викликало занепокоєння стосовно майбутнього попиту в найбільшому світовому імпортері нафти.

Джерело: Економічна правда


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua