Найбагатший бізнесмен Азії пообіцяв віддати бізнес, але назвав неочікувану умову .

Найбагатший бізнесмен Азії - умова бізнесу
Найбагатший бізнесмен Азії - умова бізнесу

Мільярдер Адані передасть свій бізнес спадкоємцям

Індійський мільярдер Гаутам Адані, який має стан в більш ніж $100 млрд, оголосив про намір передати свою бізнес групу компаній Adani Group, яка має вартість понад $200 млрд. Про це повідомляє Bloomberg. За словами Адані, він планує здійснити цей крок у 2030 році, коли йому буде 70 років.

"Спадкоємність має велике значення для стабільності бізнесу. Я вибрав наступне покоління, оскільки перехід до нового керівництва повинен бути органічним, поступовим і систематичним", - сказав Адані.

За даними агентства, спадкоємцями бізнесу стануть сини Каран та Джит, а також їхні двоюрідні брати Пранав та Сагар. Крім того, Каран та Джит є головними кандидатами на посаду керівника індійського промислового конгломерату, який займається управлінням портами, аеропортами, виробництвом електроенергії та видобутком корисних копалин. У групи також були проблеми з регулятивними перевірками в Індії та США.

Сини Адані ймовірні наступні керівники компанії

Два сина є найбільшими кандидатами на посаду голови промислового конгломерату, який спеціалізується в управлінні портами, аеропортами, виробництвом та передачею електроенергії, використанням відновлюваних джерел енергії та видобутком корисних копалин.

Старший син Каран Адані є керівником Adani Ports, а його молодший брат Джит очолює компанію Adani Airports. Під керівництвом їхніх двоюрідних братів Пранава та Сагара знаходяться компанії Adani Enterprises та Adani Green Energy відповідно.

Нещодавно бізнес Гаутама Адані стикався з труднощами, включаючи конфлікти, пов'язані з діловою та бухгалтерською практикою, а також розслідуванням хабарництва со стороны Міністерства юстиції США. Агентство Hindenburg Research звинуватило компанію у "найбільшому шахрайстві в історії компанії". Звинувачення включало використання мережі компаній Adani Group для неправомірного збільшення прибутків та маніпулювання акціями, незважаючи на накопичення боргу. Група відкидала всі звинувачення, але скандали суттєво знизили її вартість на $153 млрд.

Слід зазначити, що в Україні були змінено правила спадщини.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua