Найбільша колекція мобільних телефонів: іспанець потрапив у Книгу рекордів Гіннеса.

Мобільні телефони в книзі рекордів
Мобільні телефони в книзі рекордів

Уродженець Барселони Венсес Палау Фернандес став новим рекордсменом Гіннеса, маючи найбільшу колекцію мобільних телефонів у світі. У його колекції знаходиться 3615 пристроїв, що на 159 більше, ніж у попереднього рекордсмена. Про це повідомляє пресцентр Книги рекордів Гіннеса.

За свій записний термін Фернандес почав з телефону Nokia 3210, який отримав у подарунок на Різдво 1999 року. Починаючи з 2008 року, він активно почав купувати телефони, зокрема моделі Nokia, які він раніше не міг придбати. За 10 років його колекція зросла до 700 пристроїв і далі постійно поповнюється рідкісними гаджетами, які ніколи не були випущені в продаж.

"Еволюція моєї колекції була постійною і хоча я відкинув її на деякий час, я повернувся з наміром зібрати всі телефони, які Nokia випустила на ринок, а також ті, які вона не випустила в продаж, такі як прототипи", - заявив Фернандес.

В колекції Фернандеса представлені моделі від брендів, таких як Siemens, Motorola, NEC, Blackberry, HTC, Samsung, Apple та інші. Деякі з них випущені обмеженим тиражем, наприклад, Nokia 3220 з колекції Star Wars Ep III у версіях Йоди, Старфайтера, Обі-Вана Кенобі, Кіборга та Падавана.

Книга рекордів Гіннеса офіційно оголосила про 2-річного хлопчика з Гани як "наймолодшого художника у світі".
Британець Джон Тіннісвуд отримав титул "найстарішого чоловіка у світі". Народився 26 серпня 1912 року і наразі йому 111 років 223 дні.

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua