Найсильніший ураган за 100 років, як це було? Свідчення українців, які мешкають у Флориді.

Ураган у Флориді - свідчення українців
Ураган у Флориді - свідчення українців

Ураган "Мілтон" досяг Флориди: евакуація, руйнування і підготовка мешканців

У ніч з 9 на 10 жовтня Флориду обрушилися наслідки урагану "Мілтон". Внаслідок стихії сталося підтоплення і руйнування. Перед приходом урагану, доступом до евакуації скористались близько 5 млн жителів з 15 округів штату.

За даними, під час негоди випало понад 400 мм опадів. Таке випадання половини опаду до приходу урагану на сушу є позитивним. Однак, сам ураган все ж завдав значних руйнувань, хоча перед своїм приходом втратив свою потужність з 5-ої до 3-ої категорії складності. у штаті зруйновано більше сотні будинків, а тисячі людей залишилися без електропостачання. Загалом загинуло 16 людей.

Один з місцевих жителів Флориди, Тетяна Котенко, поділилася своїми переживаннями про підготовку до урагану. Вона разом з чоловіком переїхала до США та оселилася у Сент-Пітерсбургу. Багато жителів міста готувалися до стихії, запасаючись їжею і водою. На заправках було чергування через збільшений попит на паливо. Загалом, мешканці були готові до негоди та показали солідарність одне до одного.

Ураган "Мілтон" став п'ятим ураганом в Флориді цього року, який завдав руйнувань. Система страхування та виплат страхових виплат допоможе відновити збитки. Власники будинків мають можливість страхувати своє майно та перевіряти, чи відповідає воно нормам стійкості до ураганів. Згідно з умовами полісів, люди, які не дотрималися попереджень влади і не евакуювалися, можуть бути відсторонені від компенсацій у випадку отримання травм.

Мешканці мали можливість евакуюватися до захисних споруд та безкоштовних місць, а також взяти таксі та скористатися готелями за зниженими цінами. Багато бізнесів також надали підтримку мешканцям ураганом зі знижками. На щастя, вода та електрика швидко були відновлені після негоди.

Ураган "Мілтон" став нагадуванням про необхідність готування до стихійних лих і міцності будівель до них. Більше усвідомлення таких загроз та дотримання правил безпеки може врятувати життя та майно мешканців штату.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua