Напад на митрополита Климента: ПЦУ відреагувала .

Митрополит Климент на носилках в повязке
Митрополит Климент на носилках в повязке

Представники Православної церкви України (ПЦУ) відреагували на напад на митрополита Сімферопольського та Кримського Климента, який нині є військовослужбовцем ЗСУ.

За даними ПЦУ, наразі немає достатніх доказів, щоб стверджувати, що напад мав релігійні чи політичні мотиви.

«Після проведення розслідування обставин, у результаті яких митрополит Сімферопольський і Кримський Климент отримав тілесні ушкодження, про що повідомляли українські ЗМІ, ми повідомляємо, що на даний момент немає достатніх доказів, які підтверджували б релігійні чи політичні мотиви вчинку», - йдеться в повідомленні.

Митрополиту, який постраждав, була надана потрібна медична допомога.

Нагадаємо, у Києві 10 вересня близько 23:00 троє невідомих біля Михайлівського собору напали на представника церкви, який є військовослужбовцем ЗСУ. Зараз поліція з'ясовує обставини події.

Український журналіст Андрій Цаплієнко повідомив, що нападники побили митрополита Сімферопольського і Кримського Православної церкви України Климента.

«Климент приїхав до Києва на запрошення «Кримської Платформи». Близько 23:00 він йшов в напрямку Михайлівського монастиря, де в нього є келія. Троє людей біля монастиря зупинили його і почали бити. Він стверджує, що перед нападом хтось затримав його, сказавши «Владико, благословіть!». Тому Климент вважає, що напад був спланований», - розповів журналіст.

Митрополит зазначив, що напад стався в місці без встановлених камер спостереження.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua