Нардеп: унікальну державну лабораторію доводять до банкрутства. Названо організаторів «схеми».

Директор лабораторії розгорунутий у корупційній схемі
Директор лабораторії розгорунутий у корупційній схемі

Національний депутат Олександр Копиленко звернувся до правоохоронних органів зі скаргою на відсутність роботи державної науково-дослідної лабораторії з контролю якості лікарських засобів протягом семи місяців. За його словами, така ситуація є штучною і може бути наслідком "схеми" передачі лікарських засобів приватній лабораторії 'Добробут-Лікилаб', яку організувало керівництво Держлікслужби.

У зверненні депутата зазначено, що лабораторія Інституту громадського здоров'я більше не отримує направлення на контроль якості від Держлікслужби. Люди, які були направлені в приватну лабораторію, поверталися з проханням про допомогу, оскільки вона не мала відповідних стандартів і реактивів.

Окрім того, Копиленко зазначив, що аудит Міністерства охорони здоров'я виявив можливий конфлікт інтересів між співробітниками Держлікслужби та приватною лабораторією 'Добробут-Лікилаб'. Цей аудит був проведений Національним агентством з питань запобігання корупції.

Державна лабораторія єдине наукове установи, що має оцінку Всесвітньої організації охорони здоров'я з питань якості, безпеки та ефективності лікарських препаратів.

'Добробут-Лікилаб' є приватною лабораторією, заснованою у 2023 році. Власниками є Дмитро Устік та Ірина Пономаренко. За даними за 2023 рік, лабораторія заробила 10,3 млн грн чистого доходу.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua